Çocuk Gelişimi I Ders Notları

rn rn rn rn
rn
rn rnrn

AÖF Çocuk Gelişimi I Ders Notlarını\r\nAşağıdaki yorum bölümün dede bulabilirsiniz.\r\nSoru ve Cevap şeklinde bulunmaktadır.\r\nSizde bildiğiniz soruları bizimle paylaşabilirsiniz.\r\n\r\nAtatürk Üniversitesi AÖF Hakkında Tüm Konular\r\n\r\n

SINAV 18 KASIM 2013 TE YAPILACAK

\r\n\r\n

SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.<<<<

rn
rnrnrn
rn
rnrnrn
Bu Konu İle İlgili Arama Yapabilirsiniz
rnrn

Tags:

 çocuk gelişimi ders notları ,
Bu yazı Türkiye' den kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Çocuk Gelişimi I Ders Notları için 12 cevap

  1. admin der ki:

    1. Fiziksel gelişimle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? \r\na) Kızlarda ağırlık artışı en fazla cinsel olgunluğun ortaya çıktığı \r\ndönemlerde olmaktadır. \r\nb) Erkeklerde ağırlık artışı en fazla 16 yaş civarında görülür. \r\nc) Erkeklerdeki kas oranı kızlardan daha fazladır. \r\nd) Okul döneminde kas sistemindeki gelişme, iskelet gelişiminin \r\nüstündedir. \r\ne) Erinlik döneminde kızların fiziksel gelişimi erkeklerden ilerdedir.

  2. admin der ki:

    2. Fiziksel ve cinsel yönden akranlarına göre erken olgunlaşmanın kız ve \r\nerkek ergenler üzerindeki etkileri nasıldır? \r\na) Erkek için olumlu, kız için olumsuz \r\nb) Erkek için olumsuz, kız için olumlu \r\nc) İkisi içinde olumlu \r\nd) İkisi için de olumsuz \r\ne) Erken olgunlaşma ile cinsiyet arasında bir ilişki yoktur.

  3. admin der ki:

    3. İlköğretim 1. sınıfa başlayan Ali diğer arkadaşları gibi defterine kalemiyle \r\nçizgi çizmediği için sinirlenmekte ve her defasında defterinin sayfasını \r\nyırtmaktadır. Bu nedenle de okula gitmek istememektedir. Ali’nin çizgi \r\nçizememesini aşağıdakilerden hangisi açıklar? \r\na) Sinir sistemi yeterince gelişmemiştir. \r\nb) Okulu ve öğretmeni sevmemiştir. \r\nc) Anne ve babası okula iyi hazırlayamamıştır. \r\nd) Parmak kasları yeterince olgunlaşmamıştır. \r\ne) Çizgi çalışmasını öğretmen iyi öğretememiştir.

  4. admin der ki:

    4. Bebeklerin doğumdan sonra yaptıkları ilk davranış……olup, ilk 28 günlük \r\nsürece…………denir. \r\nCümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangileri sırasıyla gelmelidir? \r\na) Emme, erkendoğan \r\nb) Solunum, erkendoğan \r\nc) Solunum, yenidoğan \r\nd) Emme, yenidoğan \r\ne) Ağlama, yenidoğan

  5. admin der ki:

    5. Aşağıdaki dönemlerin hangisinde fiziksel gelişim hızı en hızlıdan yavaşa \r\ndoğru sıralanmıştır? \r\na) Doğum öncesi, bebeklik, ergenlik, ilk çocukluk, son çocukluk \r\nb) Bebeklik, doğum öncesi, ergenlik, son çocukluk, ilk çocukluk \r\nc) Doğum öncesi, bebeklik, ergenlik, son çocukluk, ilk çocukluk \r\nd) Bebeklik, doğum öncesi, ergenlik, ilk çocukluk, son çocukluk \r\ne) Doğum öncesi, ergenlik, bebeklik, ilk çocukluk, son çocukluk

  6. admin der ki:

    6. Doğum öncesi gelişim dönemi aşağıdakilerden hangisinde doğru \r\nsıralanmıştır? \r\na) Zigot – Embriyo – Fetüs \r\nb) Fetüs – Embriyo – Zigot \r\nc) Embriyo – Zigot – Embriyo \r\nd) Zigot – Fetüs – Embriyo \r\ne) Fetüs – Zigot – Embriyo

  7. admin der ki:

    7. Fiziksel gelişim ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? \r\na) Çocukların ergenliğe giriş yaşları, ebeveynlerinin giriş yaşlarından \r\netkilenir. \r\nb) Zihinsel engelli çocukların fiziksel gelişimi, akranlarına göre daha \r\nyavaştır. \r\nc) Bazı refleksler ertelenebilir ama engellenemez. \r\nd) Doğum öncesi süreçte bebeğin çevreden en az etkilendiği dönem \r\ndölüt dönemidir. \r\ne) Sıcak iklimde yaşayan çocuklar, soğuk iklimde yaşayanlara göre \r\nergenliğe daha geç girer.

  8. admin der ki:

    8. Okul öncesi dönemde vücudun belli bölgelerinde orantısızlık göze çarpar. \r\nBu durumun en çok görüldüğü organ hangisidir? \r\na) Baş \r\nb) Kollar \r\nc) Gövde \r\nd) Bacaklar \r\ne) Ayaklar

  9. admin der ki:

    9. Bir bebek kaç haftalık olunca doğuma hazır hâle gelir? \r\na) 30 \r\nb) 32 \r\nc) 34 \r\nd) 36 \r\ne) 38

  10. admin der ki:

    10. I. Kalıtım \r\nII. Çevre \r\nIII. Beslenme \r\nIV. Annenin yaşı \r\nYukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri fiziksel gelişimi etkileyen \r\nfaktörlerden biridir? \r\na) Yalnız I \r\nb) Yalnız II \r\nc) I ve III \r\nd) II ve IV \r\ne) I – II – III – IV

  11. admin der ki:

    Cevap Anahtarı \r\n 1.D, 2. A, 3.D, 4-.C,5.A, 6.A, 7.E, 8. A,9.E, 10.E.

  12. murat der ki:

    YAYILAMIŞ OLDUĞUNUZ SORULAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BU KONULARDA HERHANGİ BİR KAYNAK BULAMIYORDUK BUNLAR ÇOK İYİ OLDU. BİZDEN KİTAP PARASI OLARAK PARA ALDILAR AMA HERHANGİ BİR ŞEY NE İLE ÇALIŞACAĞIZ BELLİ DEĞİL. KOLAY GELSİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir